Έχε το νου σου στο παιδί.........

2016-10-16 16:03

                                                            

                                                           

Αυτό που μου προξένησε πραγματικά αλγεινή εντύπωση αυτές τις μέρες, ήταν η υποδοχή ήρωα που επιφύλαξε πλήθος ξαναμμένων κορασίδων σε ένα Τούρκο ηθοποιό-μοντέλο που παίζει λέει σε μια σειρά στην τηλεόραση που την λένε καρά σεβντά.

θα με ενοχλούσε όποιον καλλιτέχνη και  να πηγαίναν να προϋπαντήσουν, ότι εθνικότητας και να ήταν, αλλά όταν είναι Τούρκος, ένας λόγος παραπάνω. όταν την ίδια μέρα πριν από 112 χρόνια ένας μεγάλος Έλληνας, ο Παύλος Μελάς άφηνε την τελευταία του πνοή από τούρκικο βόλι, δε μπορεί εσύ ελληνόφωνο τσουλάκι να βγαίνεις μετά από τόσα χρόνια και να ποδοπατιέσαι με τις άλλες κ@υλωμένες για να βγάλεις μια σέλφι με τον Τούρκο πρωταγωνιστή.

                                           

Φυσικά για να μην αδικούμε τα κοριτσάκια αλλά και τα "αγοράκια" που βρέθηκαν στην υποδοχή του Οθωμανού καλλιτέχνη, την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι γονείς και οι δάσκαλοι.

Οι γονείς με την αδιαφορία τους και μην πει κανείς για την κρίση και δεν προλαβαίνουμε και τέτοια. Γιατί όταν αποφασίζεις να κάνεις παιδιά, πρέπει να ξέρεις το μέγεθος της ευθύνης, τα παιδιά δεν θέλουν μόνο φαϊ, ρούχα και κινητό τηλέφωνο, τα παιδιά έχουν ανάγκη και πνευματικής καθοδήγησης, χρειάζονται και πνευματική τροφή. Θα πει κάποιος εδώ ότι αυτό είναι δουλειά του σχολείου, σωστά, ποιού σχολείου όμως??? Αυτού που παράγει στρατιές πολυπολιτισμικών ηλιθίων? Το σχολείο η μόνη χρησιμότητα του τείνει να έχει  είναι το να μαθαίνει τα παιδιά διάβασμα, έτσι ώστε να μπορούν να διαβάσουν τα βιβλία που είναι εκτός σχολείου μπας και βγάλουν καμιά άκρη.

ανοίγοντας μια μικρή παρένθεση, αλλά πάντα πάνω στο θέμα, θα αναφέρω ένα μικρό περιστατικό που συνέβη στο σχολείο των παιδιών μου. Η μόδα της τελευταίας δεκαετίας περίπου, είναι να αποκαλούμε τους γύφτους, ρομά. Φυσικά στην καθημερινότητα κανείς δε τους αποκαλεί ρομά και δε μπορώ να καταλάβω και το λόγο που θα έπρεπε να γίνει αυτό, αφού παντού έτσι τους λένε, υπάρχει και το γνωστό συγκρότημα οι  Gipsy Kings, εκτός αν πρέπει να αλλάξουμε όνομα και στο συγκρότημα και στο ποίημα του Παλαμά, ο δωδεκάλογος του γύφτου και σε πολλά άλλα. Τέλος πάντων, μέσα σε αυτό το πνεύμα της νεοελληνικής παράνοιας, ένα παιδάκι τόλμησε να πει ένα γυφτάκι, γυφτάκι και ο δάσκαλος το επέπληξε για αυτό του το ατόπημα.

                                                

Η πολύ πλούσια γλώσσα μας μας δίνει το δικαίωμα να παίζουμε με τις λέξεις και τις έννοιες, όχι λέει δεν κάνει να τον πεις λαθρομετανάστη, θα τον πεις παράτυπο μετανάστη. Για σταθείτε ρε παιδιά κι αυτόν που κάνει παράνομο εμπόριο πως θα τον πω αν δεν κάνει να τον πω λαθρέμπορα? Μήπως έμπορο εναλλακτικής οικονομίας? Κι αυτόν που ταξιδεύει παράνομα πως να τον πω αν δε μπορώ να τον πω λαθρεπιβάτη? Μήπως μη καταγεγραμμένο ταξιδιώτη?? Κι αυτόν που κυνηγάει παράνομα? Φαντάζομαι ότι δε μπορώ να τον πω λαθροθήρα? Οπότε θα τον πω μη αδειοδοτούμενο θηρευτή. Ρε δε πάτε να γα..... βραδιάτικα, που θα αλλάξουμε την γλώσσα για να μην παρεξηγηθούν οι κάθε λογής περίεργοι.

κλείνω την παρένθεση και επανέρχομαι. Πώς αφήνεις κύριε και κυρία μου τα παιδιά απροστάτευτα και τρέχουν μετά από λίγο καιρό πίσω από καρασεβντάδες και καραγ@μιάδες?  Ή νομίζεις ότι έκανες το χρέος σου επειδή του αγόρασες το καινούριο i-phone και τα γυαλιά dolce cabana??

Σκατά έκανες, μια τρύπα στο νερό, ακριβή τρύπα μεν, αλλά τρύπα, τίποτα άλλο. Αν προσωπικά δω μετά από χρόνια κάποιο από τα παιδιά μου σε τέτοιο κατάντημα, θα μάθετε νέα μου απ το aber alert.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε φόρμες γυμναστικής κρατούσε ένα σχοινί, ένα σαπούνι, ένα σκαμνί και το dvd του Σουλεϊμάν.

Και μετά περιμένουμε από αυτό το λοβοτομημένο ελληνόφωνο πλήθος, να βγει έξω και να διεκδικήσει την ελευθερία του, περιμένουμε να ορθώσει ανάστημα και να πει όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας, περιμένουμε να διώξει όλους αυτούς που υποθηκεύσανε το μέλλον του και τον οδήγησαν στην ένδεια και την ταπείνωση, περιμένουμε να βρεθούν μιμητές του Λεωνίδα, του Κολοκοτρώνη, του Μελά, του Μεταξά.

 Όχι μην τρέφουμε αυταπάτες, πάντα θα υπάρχουν λίγοι ρομαντικοί, που κάποιοι άλλοι θα τους λένε, γραφικούς ή φασίστες και θα πιστεύουν σε ιδανικά, αλλά θα είναι πάντα πολύ λίγοι για να αλλάξουν τα πράγματα. Οι πολλοί δεν θέλουν αλλαγές, οι αλλαγές είναι επώδυνες.

 Άσε σου λέει που να τρέχουμε τώρα, θα μας κακοχαρακτηρίσουνε κιόλας, δεν είναι ώρα για τέτοια, θα πουν κάποιοι.

Κάποιοι άλλοι θα τα χαρακτηρίσουν όλα αυτά απλά φασιστικά και θα καθαρίσουν, είναι η εύκολη λύση αυτή, ότι δεν καταλαβαίνεις ή ότι είναι αντίθετο απ την δική σου οπτική το χαρακτηρίζεις φασιστικό και τελειώνεις, κάτι βέβαια που αποτελεί την επιτομή του φασισμού.

 το περίεργο είναι ότι δεν μπορείς να θυμώσεις με αυτούς τους ανθρώπους. Μπορείς για παράδειγμα να θυμώσεις με κάποιον τυφλό επειδή δε βλέπει? Ή με κάποιον ανάπηρο επειδή δε περπατάει??

                                                                                  

 Έτσι δεν μπορείς να θυμώσεις  με αυτούς που δεν κατάλαβαν ποτέ τι σημαίνει πατρίδα, τι σημαίνει έθνος, φυλή, πίστη. Τους είναι άγνωστες λέξεις, μπορείς να θυμώσεις με κάποιον επειδή δε ξέρει κινέζικα?? Όχι βέβαια. Τότε πως θα θυμώσεις με αυτούς που σε βλέπουν περίπου σαν εξωγήινο όταν δακρύζεις στο άκουσμα του εθνικού ύμνου, όταν σε πιάνουν ρίγη συγκίνησης αντικρίζοντας την σημαία, όταν ανατριχιάζεις ακούγοντας έναν ψαλμό, όταν ένας κόμπος σου πνίγει το λαιμό κάθε που διαβάζεις για την θυσία στις Θερμοπύλες και στο Μανιάκι, όταν φουσκώνεις από υπερηφάνεια παρακολουθώντας μια στρατιωτική παρέλαση.

                                       

 Πώς να θυμώσεις λοιπόν με όλους αυτούς που προτιμούν να ασπαστούν τον οποιονδήποτε ξενόφερτο αριστερό αγύρτη που έχει πει για την πάλη των τάξεων και για τον αγώνα κατά της μπουρζουαζίας και των ντόπιων και ξένων μονοπολίων και κολοκύθια τούμπανα, Λες και ο εθνικιστής δε αγωνίζεται για την εργατική τάξη ή δεν είναι μέλος αυτής της κοινωνίας? Αλλά μάλλον πρέπει να έχεις ανα χείρας τον Μάρξ και τον Μπακούνιν για να μπορείς να μιλήσεις για ζητήματα της εργατιάς, αλλιώς δεν μετράς.

Κι όλα αυτά προκειμένου να μην αποδεχτούν την μια και μοναδική αλήθεια, ότι το 90% της παγκόσμιας γνώσης, γεννήθηκε σε τούτη την γωνιά της γης.

 

Έχουν απάντηση όμως και σε αυτό όλοι αυτοί οι κακομοίρηδες, δεν είμαστε εμείς απόγονοι αυτών λένε, τόσοι κατακτητές περάσανε. Το έχουν προτιμότερο λοιπόν να είναι απόγονοι Τούρκων, σλαύων,μογγόλων,οτιδήποποτε, αρκεί να μην είναι απόγονοι  Ελλήνων.

 Δεν τους αδικώ είναι Βαρύ φορτίο, να ξέρετε ούτε και μεις τους λογίζουμε για αδέλφια μας.

Το νου σας στα παιδιά, γιατί αν γλιτώσουν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα που λέει και το τραγούδι. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν ακόμα δυσκολότερη, μην περιμένετε λύση στο πρόβλημα από αυτούς που το δημιούργησαν. Όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί μόλις γίνει το μπαμ θα μπουν στο πρώτο αεροπλάνο και θα φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, όπως έγινε στην κρίση των Ιμίων. Εδώ θα μείνουμε οι 300 Σπαρτιάτες και οι 700 Θεσπιές των Θερμοπυλών κι όσοι πιστή προσέλθετε. Μάθετε στα παιδιά σας να φυλάνε Θερμοπύλες και όχι Οθωμανούς μοντελοπνίχτες.

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες που λέει και ο Καβάφης.

 

             Θάνος Τραμπάζαλης.